DNEYE

‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…’ Oogmeting 3.0.

De nieuwste technologie

Tot op heden kon een goede opticien drie oogfouten corrigeren. Dankzij de DNeye scanner, een revolutionair oogmeetapparaat, corrigeren we er nu achttien. Het resultaat: een compleet nieuwe generatie glazen. Meer details, meer kleur en meer contrast.

Wie vroeger naar zijn opticien ging, kreeg een vrij eenvoudige oogmeting. Je had een min- of een plus-afwijking en dat was het wel zo’n beetje. Later kwamen daar cilinder en prisma bij. Een grote stap voorwaarts. Zeg maar oogmeting 2.0.

Oogmeting 3.0

Dankzij de DNeye scanner zijn we nu toe aan een derde stap in deze ontwikkeling. ‘Met dit oogmeetapparaat meten we zeker 25x nauwkeuriger. Tot op heden kon een goede opticien drie oogfouten corrigeren. Dankzij de DNeye scanner, corrigeren we er nu achttien. Een enorme stap vooruit.

Hoe werkt het?

De DNeye scanner doet niet één oogmeting. Het apparaat scant het oog met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het 1500 hypernauwkeurige metingen verricht. Zo wordt duidelijk wat de precieze afwijking is voor verschillende gebieden van de pupil.

Daarnaast verkrijgen we met de DNeye scanner extra informatie voor een eventueel leesdeel, zodat ook dit deel nog nauwkeuriger kan worden geslepen.

HD-glazen

De uitkomst van deze scan maakt een compleet nieuwe generatie glazen mogelijk. Vergelijk het met de ontwikkeling van beeldschermen / televisies. Dankzij nieuwe technieken leggen fotocamera’s meer details vast en worden beeldschermen / televisie’s steeds scherper. Deze glazen doen hetzelfde. Ze geven meer details, meer kleur en meer contrast weer; niet alleen overdag, maar ook tijdens de schemering en ‘s nachts.

Nachtblindheid 

Veel mensen komen bij ons in de winkel omdat ze denken dat ze nachtblind zijn. In werkelijkheid is hun oogafwijking ’s nachts en tijdens de schemer anders dan overdag. Hierdoor zien ze ’s nachts minder goed met de bril waarmee ze overdag prima zien. Dit verschil heeft te maken met de pupil, die ’s nachts groter is. De DNeye scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo heb je altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemer en ’s nachts.