Harde lenzen

Tot wel drie jaar comfortabel verzekerd van de beste contactlenzen.

Harde - Vormstabiele contactlenzen

De vormstabiele contactlenzen dateren uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Het materiaal wat destijds werd gebruikt was niet zuurstofdoorlatend. Ook werden maar een paar vormen gemaakt.

Tegenwoordig kunnen, met behulp van geavanceerde computertechniek, zoveel vormen gemaakt worden dat op elk hoornvlies wel een passende contactlens gemaakt kan worden. Het duurde tot rond 1970 voordat de eerste zuurstofdoorlatende materialen op de markt kwamen. Sinds die tijd is het zeer hard gegaan met de kwaliteit en de zuurstofdoorlaatbaarheid van deze materialen.

Door het goede zuurstoftransport van de moderne materialen kunnen de vormstabiele contactlenzen zonder problemen langer gedragen worden en worden ze goed verdragen.

Afhankelijk van het materiaal ligt de levensduur van een vormstabiele contactlens tussen één en drie jaar. Hoe hoger het zuurstoftransport des te korter de levensduur van de contactlenzen.

U begrijpt dat het aanmeten van vormstabiele contactlenzen een uiterst secure aangelegenheid is. Voor dit aanmeten maken wij graag een afspraak met u.

Torische contactlenzen

Onze ogen zijn maar zelden mooi rond. Meestal is de vorm van het oog meer eivormig. De kromming van het oog heeft in twee hoofdrichtingen (dat kan horizontaal en verticaal zijn) verschillende krommingen, dit wordt astigmatisme of toriciteit genoemd. Dit soort contactlenzen worden torische contactlenzen genoemd.

Een torische contactlens bestaat dus uit twee verschillende basiskrommingen. Torische contactlenzen worden zowel in vormstabiele materialen als in zachte materialen gemaakt.