Glas info

Het gewenste resultaat bereikt u alleen met de allerbeste brillenglazen.

Welk brillenglas is het juiste?

Bij de keuze van een glas zou de eerste vraag moeten zijn met welk doel het glas gebruikt gaat worden.

Is het glas alleen nodig om auto te rijden of te lezen of zijn er meerdere specifieke behoeftes?

Is het glas nodig om zowel dichtbij als veraf te kunnen kijken, of wilt u een glas wat u in staat stelt om op alle afstanden scherp te kunnen zien zonder enige belemmering?

Een glasontwerp stelt u in staat om voor elke behoefte een juiste keuze te kunnen maken.

Topkwaliteit brillenglazen in combinatie met ons vakmanschap garanderen een perfecte oplossing voor uw probleem in elke omstandigheid.

Indoor brillenglazen

Een leesbril is meestal niet ideaal voor het werk. Op circa 40 cm is alles goed te zien maar wie door de deur binnenkomt is niet te herkennen.

Ook een multifocale bril is op de werkplek vaak niet de juiste oplossing. Met een dergelijke bril kan weliswaar op alle afstanden goed worden gezien maar het gezichtsveld op de kortere afstanden is te klein voor langdurige werkzaamheden.

Op de werkplek wordt steeds meer gevraagd van de ogen. Vooral het werken achter een beeldscherm vraagt om doelgerichte oplossingen. De kijkafstanden wisselen voortdurend van beeldscherm, toetsenbord en manuscript naar directe omgeving (collega, klok etc.). Dat is ook het geval bij het lezen, in een vergadering e.d.

Wanneer het gezichtsvermogen niet toereikend is, kan dit bovendien leiden tot een verkrampte houding met alle fysieke klachten vandien. Bij het werken achter een beeldscherm staat dit ook wel bekend als het ‘computer vision syndroom’.

Multifocale brillenglazen

Ongeveer vanaf het veertigste levensjaar begint het goed kunnen zien op leesafstand problemen op te leveren.

Voor het zien zowel in de verte als dichtbij is een enkelvoudig brillenglas dan niet meer voldoende.
Multifocale brillenglazen maken het mogelijk van veraf tot dichtbij scherp te zien.

Ook ziet men op iedere tussenafstand scherp, zonder hinderlijke scheidingslijn dus geheel onzichtbaar.

Dunner en lichter

Elk brillenglas wordt gekenmerkt door een eigen brekingsindex. Deze is bepalend voor de dikte van het brillenglas bij een bepaalde sterkte.
Het dikteverschil bij brillenglazen met een hoge brekingsindex ten opzichte van brillenglazen met een lage brekingsindex, kan oplopen tot ruim 40%.

Maatwerk glazen

Rodenstock zet de standaard met haar individuele Impression® glazen. Voor deze individuele glazen gebruikt Rodenstock een speciale productiemethode, de FreeForm technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om naast de klantspecifieke receptwaarden rekening te houden met een aantal andere individuele eisen. Zo houdt Rodenstock rekening met de afstand tussen de pupillen, de doorbuiging van het montuur, de inclinatie van het montuur en de afstand tussen de glazen en het hoornvlies.

Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat uw Rodenstock glazen specifiek voor u en het door u gekozen montuur worden gemaakt. Hierdoor geniet u van zeer comfortabel en ontspannen zicht.

Rodenstock Impression® glazen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor verschillende doelen: enkelvoudig, multifocaal, beeldscherm en voor sportieve monturen. Voor meer informatie, komt u dan eens bij ons langs voor verdere uitleg.

Kleuren en coatings

U kunt gekleurde glazen voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo bieden lichtgekleurde glazen meer comfort voor het zicht onder normale omstandigheden. Zonneglazen daarentegen verhogen het contrast en bieden bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Daarnaast kun u ook kiezen voor meekleurende glazen.

Ieder glasoppervlak reflecteert invallend licht, wat leidt tot vervelende schitteringen. Om dit te voorkomen kunt u uw brillenglas voorzien van een ontspiegeling Deze coating neemt de schitteringen weg én zorgt ervoor dat uw ogen goed zichtbaar blijven.