optiek en oogzorg

Zachte lenzen

Flexibele, comfortabele lenzen voor dagelijks gebruik. 

Zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen zijn flexibel en kunnen in diverse zuurstofdoorlatende flexibele materialen gemaakt worden. Door de flexibiliteit en de grootte van de zachte contactlenzen worden deze in veel gevallen vanaf het eerste moment goed verdragen.

De meest gedragen type zachte lenzen zijn daglenzen en maandlenzen. De daglenzen worden elke dag vervangen en de maandlenzen worden maximaal 30 dagen overdag gedragen.

Deze zijn verkrijgbaar in zuurstofdoorlatend materiaal en in Silicone Hydrogel materiaal tegen een zeer scherpe prijs. Kijk in onze webshop voor info en prijzen.

Nieuw bij ellerman® optiek & oogzorg: EO daglenzen.

Siliconen Hydrogel contactlenzen

De Siliconen Hydrogel ( SiH) contactlens wordt gemaakt van een nieuwe generatie contactlensmateriaal. Dit materiaal heeft een hoog zuurstof transport en heeft de eigenschap het vocht dat in de contactlens zit lang vast te houden.

Speciaal voor mensen die last hebben van drogere ogen is dit materiaal een uitkomst. Siliconen Hydrogel materiaal kan vrijwel voor alle contactlenzen gebruikt worden.

 

Torische contactlenzen

Onze ogen zijn maar zelden mooi rond. Meestal is de vorm van het oog meer eivormig. De bolling van het oog heeft in twee hoofdrichtingen (dat kunnen horizonlaat en verticaal zijn) verschillende krommingen, dit wordt astigmatisme of toriciteit genoemd. Dit soort contactlenzen worden torische contactlenzen genoemd.

Een torische contactlens bestaat dus uit twee verschillende basiskrommingen.

Torische contactlenzen worden zowel in vormstabiele materialen als in zachte materialen gemaakt.

actueel_____

 
Vacatures
>
Win actie Serengeti
>
Do it your way!
>

merken_____

 
Dutz
Ana Hickmann
Cartier
John Lennon
Lindberg
Lunor
Porsche design
Ray Ban
Rodenstock
Titanflex
Tom Ford
Cazal
Tod's
Serengeti
Brendel
Gucci
<
>