Therapeutische Lenzen


Keratoconus contactlenzen

Keratoconus is in de meeste gevallen een progressieve aandoening van het hoornvlies (cornea), waarbij ongeveer in het midden van het hoornvlies een conusvorm ontstaat.

Keratoconus ontstaat meestal tijdens de pubertijd en zal in de meeste gevallen langzaam progressief erger worden. Het is niet altijd gezegd dat het proces altijd maar door zal gaan. Het kan op een gegeven moment stabiel blijven.

In 85 % van de gevallen betreft het een aandoening aan beide ogen. De oorzaak van deze hoorvlies aandoening is nog onbekend.
Doordat het gezichtsvermogen in veel gevallen door de vervorming van de cornea (het hoornvlies) nogal te wensen overlaat is het dragen van speciale keratoconus contactlenzen een zeer goede indicatie.

De meest gebruikte contactlenzen zijn de vormstabiele contactlenzen. Door hun vaste geometrie worden alle onregelmatigheden met traanvocht opgevuld, zodat er weer scherp en zonder vervormingen gezien kan worden.

Sclerale contactlenzen

Sclerale contactlenzen zijn grote vormstabiele contactlenzen. Waar een gewone vormstabiele contactlens een diameter heeft van rond de 9 mm, heeft een sclerale contactlens een gemiddelde diameter van 14 tm 20 mm.

Dit soort contactlenzen rust dus op de sclera (het oogwit van het oog)

Sclerale contactlenzen worden bijna alleen voor specifieke medische oogaandoeningen aangemeten.

Bijvoorbeeld na een hoornvliestransplantatie,ooglidaandoeningen of ver gevorderde keratoconus.

 Voor deze speciale therapeutische lenzen kunnen wij bij uw verzekering een aanvraag indienen voor vergoeding van deze therapeutische contactlenzen

U heeft hier wel een machtiging van uw oogarts voor nodig.
Voor alle overige contactlenzen kunnen wij rechtstreeks bij ( de meeste) zorgverzekeraars declareren.

Bijblijven? - Het laatste nieuws ontvangen? - aanbiedingen?

> Aanmelden nieuwsbrief