Zachte Lenzen

Zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen zijn flexibel en kunnen in diverse zuurstofdoorlatende flexibele materialen gemaakt worden.

Door de flexibiliteit en de grootte van de zachte contactlenzen worden deze in veel gevallen vanaf het eerste moment goed verdragen.

De meest gedragen type zachte lenzen zijn maandlenzen en dag lenzen,deze lenzen worden 30 dagen overdag gedragen en de  daglenzen,vervang je per dag.

 Nieuw bij ellerman® optiek & oogzorg: EO daglenzen.

Deze zijn verkrijgbaar in zuurstofdoorlatend materiaal en in SiH materiaal tegen een zeer scherpe prijs. kijk op onze webshop voor info en prijzen

Siliconen Hydrogel contactlenzen

De Siliconen Hydrogel ( SiH) contactlens wordt gemaakt van een nieuwe generatie contactlensmateriaal. Dit materiaal heeft een hoog zuurstof transport en heeft de eigenschap het vocht dat in de contactlens zit lang vast te houden.

Speciaal voor mensen die last hebben van drogere ogen is dit materiaal een uitkomst. Siliconen Hydrogel materiaal kan vrijwel voor alle contactlenzen gebruikt worden.

Torische contactlenzen

Onze ogen zijn maar zelden mooi rond. Meestal is de vorm van het oog meer eivormig. De bolling van het oog heeft in twee hoofdrichtingen (dat kunnen horizonlaat en verticaal zijn) verschillende krommingen, dit wordt astigmatisme of toriciteit genoemd. Dit soort contactlenzen worden torische contactlenzen genoemd.

Een torische contactlens bestaat dus uit twee verschillende basiskrommingen.
Torische contactlenzen worden zowel in vormstabiele materialen als in zachte materialen gemaakt.

Bijblijven? - Het laatste nieuws ontvangen? - aanbiedingen?

> Aanmelden nieuwsbrief