optiek en oogzorg

Onze meetstraat

Wij zijn trots op onze zeer geavanceerde meetstraat. Wij hebben alles in huis om de meest nauwkeurige en uitgebreide oogmetingen te doen.

Automatische Refractometer


Een nauwkeurige oogmeting begint met een goede start. Wij gebruiken een automatische refractometer waarmee de refractieafwijking van de ogen wordt bepaald.

De objectieve refractieafwijking welke gemeten kan worden met dit apparaat bestaat uit twee verschillende afwijkingen, namelijk de sferische en torische (cilinder) afwijking. Deze gegevens zullen we samen met de rest van de meetstraat gebruiken voor onze subjectieve refractie bepaling.

Oogdruk meten


De oogdruk kan op twee manieren gemeten worden. Via de applanatie methode en de non-contact tonometrie. In de meetstraat maken wij gebruik van de non-contact tonometrie. Tijdens een uitgebreid optometrisch onderzoek kan ervoor gekozen worden om aanvullend de oogdruk te meten via de applanatie methode. Voor meer informatie over optometrie, klik hier

De non-contact tonometrie wordt gemeten door het een luchtpufje tegen het oog te blazen. Door de automatische vervorming wordt de oogdruk bepaald. Bij deze methode wordt het oog niet aangeraakt en is er tijdens de meting geen verdoving noodzakelijk.

OCT

OCT staat afgekort voor Optical Coherence Tomography en maakt een scan van het netvlies. Dit onderzoek kan aanvullend uitgevoerd worden bij het optometrisch onderzoek door de optometrist. 

Met hoge resolutie worden er beelden van de lagen van het netvlies gemaakt. Er kunnen verschillende type scans gemaakt worden. De scans voor de macula (gele vlek) en de oogzenuw (blinde vlek) worden het meest gemaakt. Tevens is er bij onze OCT ook een optie om een scan van het hoornvlies (cornea) te maken.

 

De scan voor de macula kan gebruikt worden bij aandoeningen waarbij het centrale zicht aangetast kan worden. Hieronder valt bijvoorbeeld een zwarte vlek in het midden van het beeld of wanneer u lijnen niet meer recht maar gekromd ziet lopen.

De scan voor de oogzenuw wordt het meest gebruikt ter aanvulling voor het onderzoek bij de screening van de erfelijke oogziekte glaucoom.

Optometrie & Orthoptie

Wij maken naast bovengenoemde technieken ook gebruik van een zeer geavanceerd meetapparaat: de DNEYE. Dit apparaat stelt ons in staat om nog bredere oogmetingen te doen. Wij leggen niet alleen de 'standaard' oogproblemen bloot, maar kunnen ook complexe problemen opsporen.

Lees alles over DNEYE

 

Nadat u uitgebreid bent voorgezien in onze meetstraat zal er afhankelijk van uw zorg vraag de oogmeting uitgevoerd worden door onze optometrist of orthoptist.

Meer over optometrie

Meer over orthoptie 

actueel_____

 
Vacatures
>
Win actie Serengeti
>
Do it your way!
>

merken_____

 
Dutz
Ana Hickmann
Cartier
John Lennon
Lindberg
Lunor
Porsche design
Ray Ban
Rodenstock
Titanflex
Tom Ford
Cazal
Tod's
Serengeti
Brendel
Gucci
<
>