optiek en oogzorg

Lui oog

Lui oog

Een lui oog (amblyopie) ontstaat op jonge leeftijd, meestal door een scheelstand van één van beide ogen of een groot verschil in sterkte tussen de ogen. Omdat de ontwikkeling van het zien en de hersenen op jonge leeftijd gebeurd, moet een lui oog ook op jonge leeftijd behandeld worden. Afhankelijk van de oorzaak van het luie oog is dat voor een kind 8 of 12 jaar is.

Een lui oog wordt behandeld door de hersenen te leren kijken met het ‘slechtere’ oog. Om dit te bereiken wordt het goede oog met een pleister afgeplakt gedurende enkele uren per dag (hoe lang dit precies is wordt door de orthoptist samen met u besproken, omdat dit bij elk kind anders is). Vaak gaat dit in combinatie met het dragen van een bril (waarvan het wel de bedoeling is dat deze de hele dag gedragen wordt).

Een lui oog wordt behandeld door de hersenen te leren kijken met het ‘slechtere’ oog. Om dit te bereiken wordt het goede oog met een pleister afgeplakt gedurende enkele uren per dag (hoe lang dit precies is wordt door de orthoptist samen met u besproken, omdat dit bij elk kind anders is). In veel gevallen wordt er naast een pleister ook de hele dag een bril gedragen.

Er is ook een kinderfolder bekend, kijk hier voor meer informatie.

merken_____

 
Dutz
Ana Hickmann
Cartier
John Lennon
Lindberg
Lunor
Porsche design
Ray Ban
Rodenstock
Titanflex
Tom Ford
Cazal
Tod's
Serengeti
Brendel
Gucci
<
>