optiek en oogzorg

Myopie

Myopie

Iemand met myopie, ook wel bijziendheid genoemd, ziet zonder bril of lenzen in de verte wazig. In veel gevallen wordt dit veroorzaakt doordat de oogbol verder doorgroeit  dan bij mensen die geen bril nodig hebben, waardoor het oog het licht niet meer op de juiste manier op het netvlies kan krijgen.

Er zijn verschillende manieren waarop dit gecorrigeerd kan worden, natuurlijk met een bril maar ook met contactlenzen. De laatste jaren wordt door steeds meer onderzoek bekend dat kinderen en jongeren door veel dichtbijwerk (zoals tablets en telefoons, maar ook gewone boeken), veel vaker een hogere myopie krijgen. Dit kan op latere leeftijd door een ‘te grootte’ oogbol voor problemen zorgen. Door de langere lengte van het oog rekt het netvlies meer mee en is deze minder sterk. 1 op 3 volwassenen met een sterkte boven de -6 dioptriën heeft kans op slechtziendheid op latere leeftijd.

Er is tegenwoordig steeds meer bekend in het vroegtijdig remmen van de progressieve toename van de lengte van het oog. Speciale nachtlenzen en tegenwoordig oog therapeutische daglenzen zorgen voor deze remming.

Wilt u hier meer over weten? Maak dan een afspraak met één van onze orthoptisten of optometristen.

merken_____

 
Dutz
Ana Hickmann
Cartier
John Lennon
Lindberg
Lunor
Porsche design
Ray Ban
Rodenstock
Titanflex
Tom Ford
Cazal
Tod's
Serengeti
Brendel
Gucci
<
>