optiek en oogzorg

Over Ellerman

De familie Ellerman is als sinds 1948 actief in de optiekwereld. Wat begon op een zolderkamer in de , Amsterdamse Jordaan is vandaag de dag een prachtig en groot optiek- en oogzorgcentrum in Almere.

ellerman© werd opgericht door Dirk Ellerman, een Amsterdammer, die met zijn koffer in de hand de straten afging en zo zijn eerste brillen aan huis verkocht. In 1956 opende hij zijn eerste optiekzaak in de Nieuwe Leliestraat. Als snel werden er nog twee zaken geopend, in de Knollendamstraat en in de Wilhelminastraat. Begin jaren 70 maakten ook de zonen Wim en Dick hun entree in de zaak. De Nieuwe Leliestraat ging dicht en er werd een nieuwe zaak aan de Rozengracht betrokken. Ellerman werd een vennootschap. In 1982 werd de stap naar de Zadelmakerstraat in Almere gemaakt. Wim ging naar Almere en Dirk en Dick runden de zaken in Amsterdam. Eind 1982 is Dirk overleden. De zaak in de Knollendamstraat werd opgeheven.

Steeds blijven vernieuwen

In 1994 startten zij met de eerste optometrie- en contactlenspraktijk in Nederland aan de Bankierbaan in Almere. Op dat moment was de winkel gevestigd aan de Metropolestraat. De zaken liepen goed en ook Dick kwam naar Almere. Inmiddels was dochter Femke ook enthousiast geworden en kwam ook zij in de zaak. Met zijn drieën waren zij alweer bezig met nieuwe plannen, immers stilstaan is achteruitgang.

De oogzorg nam een steeds belangrijkere plaats in binnen het bedrijf. Al snel werden de ideeën ontwikkeld voor een nieuw optiek- en oogzorgcentrum. Wat een geluk dat er juist tussen de winkel en de optometrie- en contactlenspraktijk een ruimte beschikbaar kwam, 750 m2 ! Precies dat wat ze nodig hadden. De droom kwam uit en alle ideeën op het gebied van inrichting, styling, diverse meetruimtes, meetstraat, kinderhoek etcetera konden worden verwezenlijkt. In juni 2017 openden zij de deuren van hun nieuwe zaak.

“We zijn een begrip in Almere”. Dat durf ik rustig te stellen, aldus Wim Ellerman. Ons vak is enorm gevarieerd: je bent ondernemer, je bent met je handen bezig, je bent paramedicus en je bent vooral met mensen bezig. Goed contact met de huisartsen en de oogartsen is van wezenlijk belang. Belangrijk is dat we steeds blijven vernieuwen en met ons vak meegroeien, blijven studeren dus. Het vak is weliswaar veranderd maar de uitgangspunten kwaliteit, zorg en vakmanschap zijn nog dezelfde als in 1948!

actueel_____

 
Vacatures
>
Win actie Serengeti
>
Do it your way!
>

merken_____

 
Dutz
Ana Hickmann
Cartier
John Lennon
Lindberg
Lunor
Porsche design
Ray Ban
Rodenstock
Titanflex
Tom Ford
Cazal
Tod's
Serengeti
Brendel
Gucci
<
>