Onze merken

Zonnebrillen

Laten we eerlijk zijn: de allerbelangrijkste functie van de zonnebril is niet het verschaffen van een cool en mysterieus uiterlijk. Zonnebrillen hebben een veel praktischer functie, namelijk je ogen en de tere huid erom heen beschermen. Let daarom tijdens de aanschaf van een nieuwe zonnebril altijd eerst op de kwaliteit van de glazen. Die moeten je ogen tegen UV-straling beschermen.

Glazen met een maximale UV-bescherming zijn dan ook een must. De kleur van de glazen heeft hier niets mee te maken. Het is dus niet zo dat donkere glazen beter beschermen dan lichte of gekleurde glazen.

Hoe groter het montuur, hoe beter ook de tere huid rond de ogen tegen de schadelijke invloeden van de zon zal worden beschermd. Een andere praktische functie van de zonnebril, die hiermee nauw samenhangt, is het voorkomen van rimpels. Zonder zonnebril zijn we bij fel licht namelijk geneigd om de ogen toe te knijpen waardoor zich op den duur rimpels vormen.

Polariserend:

Een zonnebril met polariserende glazen heeft een verticale zonnefilter waardoor hinderlijke schitteringen op horizontale oppervlakken, zoals het water of een wegdek, verdwijnen.